Antikorozivna zaštita

JAMAL

ANTIKOROZIVNA ZAŠTITA

Antikoroziona zaštita ili zaštita od korozije je postupak zaštite površine od oksidacije ili rđe. Usled atmosferskih uticaja, propadanju su skloni različiti materijali poput metala, betona i drugih građevinskih materijala. Svi ovi materijali, neotporni na spoljni uticaj, zahtevaju kvalitetno urađenu antikorozionu zaštitu. Na taj način se sprečava neželjeno razaranje materijala i obezbeđuje njegova duža upotrebna vrednost.

Zaštita od korozije Beograd

Zaštita od korozije podrazumeva:

  • Pripremu površine (peskarenje, hemijsko tretiranje)
  • Zaštitu metalizacijom (cink, aluminijum, olovo, nikl, bakar)
  • Zaštitu nanošenjem antikorozionog premaznog sredstva

 

Antikoroziona zaštita svakako obezbeđuje duži vek trajanja materijala, konstrukcije ili opreme. Istovremeno ona obezbeđuje njihovu bezbednu i sigurnu upotreba tokom dužeg vremena eksploatacije.

Pored antikorozione zaštite obavljamo i protivpožarnu zaštitu čelika, kablova, drveta i plastike. Takođe vršimo zaštitu i sanaciju betonskih površina od erozije i korozije (zidovi, tavanice, betonski silosi, rezervoari, bazeni).

Auto koji je prošao tretman je lakši za održavanje, obzirom da upotrebljena sredstava za tretman spoljašnjosti odbijaju vodu i stvaraju zaštitni sloj između površine vozila i spoljnih uticaja i nečistoća kao sto su ptičiji izmet, insekti, smola sa drveća ili peščana kiša.